Semana Europea de Prevenció de Residus


Del 19 al 30 de novembre se celebra la Semana Europea de Prevenció de Residus. I Món Ecològic ha volgut tirar una maneta en l'intenció d'ajudar a conseguir un desenroll sostenible per a que pugam fruir d'un futur en el que els nostres parages naturals en tota la seua bellea, biodiversitat i recursos no hagen desaparegut.


Per això, i perque els grans canvis comencen en chicotetes accions, deixem a la vostra disposició la següent llista de formes i consells per a reduir els vostres residus i aixina minimisar la contaminació i la sobre-explotació de recursos.

1- Aprofita al màxim la llum natural, assegura't de tindre les persianes alçades per a evitar un consum de llum innecessari.

2- Assegura portes i finestres, i utilisa sempre que pugues cristals dobles. D'esta forma conseguixes un millor aïllament tèrmic de la casa i disminuïxes el consum de calefacció.

3- Procura no deixar encesos els aparats elèctrics quan no els estigues utilisant, també cal tancar l'aixeta de l'aigua durant l'ensabonat.

4- Utilisa peres de baix consum, són un poquet més cares pero compensa econòmicament.

5- Pinta la casa de colors clars, per a que la llum puga distribuir-se millor.

6- Plena sempre la llavadora fins a la màxima capacitat i utilisa el programa que millor s'adapte a la teua necessitat.

7- Evita l'us de la secadora, el sol és debades i no danya la roba.

8- Utilisa l'aire acondicionat sols quan siga necessari, en hivern no tens per que anar en mànega curta ni en estiu tens per que gastar la jaqueta.

9- Recicla allò que ya no fa falta, hi han contenidors especials per a cada tipo de residus (plàstics, paper i cartó, cristals...).

10- Si vas a guardar un aliment calent en el frigorífic espera't a que es refrede un poc per a evitar que el frigorífic gaste més energia de la necessària.


Ademés d'ajudar al mig ambient, si seguixes estos consells t'aforraràs diners, que sempre ve be.

1 comentarios:

MovimentR dijo...

Hola! El Moviment R us vol convidar a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb el vídeo "Això és teu!" Moltes gràcies. http://ow.ly/7AkNu

Publicar un comentario

 
Copyright © Món Ecològic. Design By best article spinner | photography wordpress theme | wordpress iframe by Blogger Templates