Nou perill per a la nostra benvolguda Albufera

El Parc Natural de la Albufera de Valéncia, en 21.000 hectàres de superfície, constituïx u dels espais naturals mes representatius e interessants de lo Regne de Valencia, i s'ha reconegut el seu valor en l'àmbit nacional e internacional.

Declarat com Parc Natural per la C.Valenciana, la Albufera hasegut inclosa com àrea especial de protecció en l'àmbit comunitari e internacional. Constituïx des de abril de 1991 una "Zona de Especial Protección para las Aves" (ZEPA) segons la Directiva Aves (79/409/CEE), esta inclosa des de maig de 1990 en la Llista d'Humedals d'Importancia Internacional del Conveni Ramsar i posseïx habitats i espècies recollides en la Directiva comunitaria coneguda com "Hàbitats" (92/43/CEE). També esta arreplegada pel Protocolo de Ginebra, de 3 d'abril de 1982, sobre zones especialment protegides del Mediterrani.

Fem tota esta recopilació de títuls que posseïx este Parc perque sembla que tot això no es suficient al govern actual, i dic aço, perque fa poc llegirem un artícul escrit en Las Provincias titulat textualment "El Gobierno no cierra la puerta a sondeos petrolíferos frente a la Albufera y Gandía".

En ell se pot llegir com l'empresa Cairn Energy vol realisar sondejos en les nostres costes per a buscar petròleu, esta petició que ha arribat al Congres de Diputats, el qual s'ha pronunciat en contra d'estos sondejos, el ministre Miguel Sebastian del Ministeri d'Industria deixa la porta oberta a que se realisen les prospeccions que afectarien a un àrea de de 238140 hectàrees entre Sagunt i Gandia.

«Actualmente, estos permisos se encuentran en fase de tramitación previa a su aprobación por el Consejo de Ministros» , eixa es la resposta que la diputada valenciana Inmaculada Bañuls ha rebut.

Per a Monecologic.webcindario.com que el Govern esté de acort en que a cinc kilómetros del litoral puga instalar-se una planta petrolífera i afecte a la nostra benvolguda Albufera, que recordem ha segut ratificada internacionalment pel seu valor ecològic mos sembla un error molt greu i que pot tindre conseqüències que no podem calcular.

Desigem en tot lo nostre cor que el Govern no duga a terme estos sondejos tan prop de les nostres costes, no volem tornar a vore com els nostres tesors son una vegada mes destruïts o aniquilats com també s'esta fent en la nostra llengua valenciana i la qual, mosatros estem convençuts de continuar utilisant sense cap por i sense cap pressió política.

També la pots llegir en el periòdic: Las Provincias

0 comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright © Món Ecològic. Design By best article spinner | photography wordpress theme | wordpress iframe by Blogger Templates